GRUSINI 4 Napisano 2 Grudzień, 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudzień, 2020 (edytowany) No cześć, na wstępie chciałem powiedzieć, że poradnik jest mój, natomiast możecie go znaleść na jeszcze innym forum. Jeśli masz pisać, że jest bezużyteczny i nic nie wnosi, nie czytaj go nawet. Poradnik jest dla graczy początkujących (pisząc go miałem rangę Diamond 2 na 1v1 i 2v2). Pozdro na rejonie, miłego grania i czytania. Punkt 1. Nie należy "latać" za piłką. Jeśli przeciwnik ma piłkę, nie leć na nią, wyczekaj na odpowiedni moment, a następnie wyjedź z bramki, zaatakuj piłkę i wyprowadź kontratak. Natomiast, jeśli piłkę, ma twój teammate (kolega z drużyny), nie zabieraj mu jej. Niech zrobi on swoje, a ty ustaw się w dobrym miejscu i wyczekaj, aż zagra Ci on piłkę, lub po prostu zostań w bramce . Jeśli jesteście na 3v3, ustalcie sobie (jeśli grasz z randomami, komunikatem na czacie, które znajdują się pod przyciskem 1, który oznacza interakcje (czyli np. Bronię, Strzelaj, itd.)(jeśli ze znajomymi, ustalcie sobie kolejność wyjazdów, pozycje które zajmiecie w meczu, komunikujcie się między sobą). Punkt 2. Odpowiednie ustawienia. Jeśli grasz na padzie, ustaw sobie sterowanie, w ten sposób aby grało Ci się przyjemnie, co przyniesie dobre efekty. Jeśli grasz na komputerze, zrób to samo. Ustawienia kamery, zmień sobie kamerę, na większy dystans, tak jak na screenshocie. Usuń "Drganie kamery podczas ruchu", co da Ci przyjemniejszą i korzystniejszą grę oraz większą ilość klatek w grze. Punkt 3. Nie staraj się robić czegoś, czego nigdy nie próbowałeś na "Treningu", zmniejsza to twoją szansę na zwycięstwo w meczu. Punkt 4. Naucz się podstawowych "Trików". Pomoże Ci to, w wielu sytuacjach, np. leci akcja na twoją bramkę, piłka leci górą, a ty jesteś obrócony plecami, powinieneś wykorzystać half-flipa, a następnie polecieć aerialem (Half-flip - Salto w tył, blokując W przy doublejumpie trzymając Q/E lub R1/L1)(Aerial - Lot w powietrzu, w celu trafienia w piłkę w potrzebnej do tego sytuacji). Myślę, że wyjaśniłem wam, jak zaczynać grać w Rocket League i wykorzystacie moje rady. Pozdrawiam, GRUS! Edytował/a 3 Grudzień, 2020 przez GRUSINI Wizualność, poprawa 2 1 https://steamcommunity.com/id/PogrywamyGRUS Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Sieci Brawurowy 18 741 Napisano 2 Grudzień, 2020 Właściciel Sieci Udostępnij Napisano 2 Grudzień, 2020 Pomijając wartość merytoryczną tego poradnika to fajnie byłoby gdyby nie był zrobionym jakimś kopiuj-wklej bez żadnego dostosowania do panującego tu stylu. Popraw wizualnie to. 3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wąski TDW 2 986 Napisano 2 Grudzień, 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudzień, 2020 6 godzin temu, GRUSINI napisał: Jeśli grasz na padzie, ustaw sobie sterowanie na kontrolerze, 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi