Skocz do zawartości

Czekolada na gorąco

 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki

50 gramów gorzkiej czekolady
1 szklanka mleka (250 ml.)
50 ml. słodkiej śmietanki 30 %
do dekoracji pianki marshmallow
Smak można wzbogacić likierem amaretto lub cynamonem, kardamonem, przyprawą do piernika lub chili.

Przygotowanie:

1. Mleko wraz ze śmietanką przelać do rondelka lekko podgrzać następnie dodać połamaną na kawałki czekoladę. Cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia i chwilkę gotować na małym ogniu aż czekolada będzie gładka i kremowa.
Bałwanek zrobiony z 3 pianek udekorowanych czekoladą i paluszkami.

źródło:https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/czekolada-na-goraco-3

12.png.45092f5f2612733f4a63d93d04e35668.png.ba4be6fcd68ab3f43a871cc3e32d88d3.png

 

 

 

 

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Udostępnij

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...