Kropek. 908 Napisano 20 Listopad, 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopad, 2020 Składniki 50 gramów gorzkiej czekolady 1 szklanka mleka (250 ml.) 50 ml. słodkiej śmietanki 30 % do dekoracji pianki marshmallow Smak można wzbogacić likierem amaretto lub cynamonem, kardamonem, przyprawą do piernika lub chili. Przygotowanie: 1. Mleko wraz ze śmietanką przelać do rondelka lekko podgrzać następnie dodać połamaną na kawałki czekoladę. Cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia i chwilkę gotować na małym ogniu aż czekolada będzie gładka i kremowa. Bałwanek zrobiony z 3 pianek udekorowanych czekoladą i paluszkami. źródło:https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/czekolada-na-goraco-3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi