melek 30 Napisano 20 Listopad, 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopad, 2020 #kuchniaturecka Dzisiaj proponuję wam zupę soczewicową. Składniki 1 cebula 1 duży ziemniak 2 filiżanki czerwonej soczewicy 1 marchew 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku, łyżka masła, olej sól, pieprz, papryka ostra, mięta, tymianek, kminek 1,5l bulionu Soczewicę myć i pozostawić w wodzie ok. 30 min. Następnie cebulę,czosnek, ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć posiekaną cebulę w oleju z masłem, dodać ziemniaki i marchew, zalać bulionem i niech się gotuje do miękkości, dodać soczewicę. Gotować do miękkości soczewicy, ok. 15 min. Dodać przyprawy i koncentrat. Gotować jeszcze 10 minut. W załączniku moje zdjęcie. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi