Skocz do zawartości

Mercimek çorbası

 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

#kuchniaturecka

Dzisiaj proponuję wam zupę soczewicową. 

Składniki
1 cebula
1 duży ziemniak
2 filiżanki czerwonej soczewicy
1 marchew
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku,
łyżka masła, olej
sól, pieprz, papryka ostra, mięta, tymianek, kminek
1,5l bulionu


 

 

Soczewicę myć i pozostawić w wodzie ok. 30 min. Następnie cebulę,czosnek, ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć posiekaną cebulę w oleju z masłem, dodać ziemniaki i marchew, zalać bulionem i niech się gotuje do miękkości, dodać soczewicę. Gotować do miękkości soczewicy, ok. 15 min. Dodać przyprawy i koncentrat. Gotować jeszcze 10 minut. W załączniku moje zdjęcie.
 

D02AE1C7-A02C-47FD-ADA7-F4B93E3C157E.jpg

  • Kufel piwa 1
Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Udostępnij

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...