Skocz do zawartości

Sernik baskijski

 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Lepszego sernika nie jedliście! 
- 900 g serka typu philadelphia,

- 300 g cukru 

- jedna łaska wanilii 

- 6 dużych jaj 

- 500 ml kremówki 

- dobra szczypta soli

-50 g maki 

 

wszystkie składniki w temp pokojowej!!!!!!!

 Blacha musi być szczelna, bo sernik pływa. Ja robię na kwadratowej. 
 

blache wykładamy papierem do pieczenia, wyżej niz blacha.

 
w misie miksera umieszczamy serek i cukier, dokładnie mieszamy aż cukier się rozdrobni. Dodajemy wanilię, jajka i sól. Ucieramy. Dodajemy śmietanę i miksujemy do połączenia , przesiewamy mąkę i znowu mieszamy: ma być to masa gładka, nie gęsta. Przelewamy, pieczemy w 200 stopniach. Bez termoobiegu , około 60 min. Zależy od piekarnika. Sernik wyciągamy od razu z piekarnika , on opadnie, ale ma buc właśnie taki.

ja dodałam polewę ze śmietany 18 i cytryny. 

0B659485-28B1-4E03-83EB-345D945155AE.jpeg

  • Kufel piwa 1
Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Udostępnij

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...