melek 30 Napisano 16 Listopad, 2020 Udostępnij Napisano 16 Listopad, 2020 Lepszego sernika nie jedliście! - 900 g serka typu philadelphia, - 300 g cukru - jedna łaska wanilii - 6 dużych jaj - 500 ml kremówki - dobra szczypta soli -50 g maki wszystkie składniki w temp pokojowej!!!!!!! Blacha musi być szczelna, bo sernik pływa. Ja robię na kwadratowej. blache wykładamy papierem do pieczenia, wyżej niz blacha. w misie miksera umieszczamy serek i cukier, dokładnie mieszamy aż cukier się rozdrobni. Dodajemy wanilię, jajka i sól. Ucieramy. Dodajemy śmietanę i miksujemy do połączenia , przesiewamy mąkę i znowu mieszamy: ma być to masa gładka, nie gęsta. Przelewamy, pieczemy w 200 stopniach. Bez termoobiegu , około 60 min. Zależy od piekarnika. Sernik wyciągamy od razu z piekarnika , on opadnie, ale ma buc właśnie taki. ja dodałam polewę ze śmietany 18 i cytryny. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi