Skocz do zawartości

baklava

 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

#turkishfoodporn

 

Co potrzebujesz?!

-ciasto yufka,

-2 szklanki wody,

-2 szkalnki cukru,

-2 plastry cytrynki

-200g masla,

-  50 ml oleju,

-200  gr pistacji

 

Wykonanie:

wlewasz do garnka wodę, cukier i plastry cytryny - zagotuj,

roztapiasz masło,

z yufki wykrajasz spod do nauczynia żaroodpornego, smarujesz masłem, gruboooo masłem,

kolejna warstwa yufki, znowu masło, warstwa yufki, masło i pistacje, yufka, masło, yufka, masło, pistacje, yufka, masło, yufka.....
Kroisz wysztsko w piękną karteczkę, posypujesz pistacjami, zalewasz syropem cytrynowym.

Pieczemy 180 stopni okolo 30 minut.

Smacznego! - uwaga, okropnie słodkie!

 

7ECB1FBE-750D-4901-99A3-7E71555188DA.jpg

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Udostępnij

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...