Skocz do zawartości

Nalewka z żurawiny i nutą pomarańczy

 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki

1 szklanka świeżych na owoców żurawiny
25 dag suszonych owoców żurawiny
500 ml wódki
500 ml spirytusu
4 łyżki miodu
2 goździki
Skórką z 1/2 pomarańczy

Przygotowanie:

1. Świeżą żurawinę myjemy i przesypujemy do słoja, dodajemy miód, goździki i alkohol.

 

2. Skórkę z pomarańczy należy dokładnie oddzielić od białej jej części, można to zrobić za pomocą tarelka delikatnie pocierając.

 

3. Skórkę dodać do słoja, słój szczelnie zakręcić. Całość odstawić na ok. 2 tygodnie w ciemne miejsce.

 

4. Po tym czasie nalewkę można przefiltrować i przelać do butelek.

źródło:https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/nalewka-z-zurawiny-z-nuta-pomaranczy-1

  • Kufel piwa 1

12.png.45092f5f2612733f4a63d93d04e35668.png.ba4be6fcd68ab3f43a871cc3e32d88d3.png

 

 

 

 

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Udostępnij

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...