Kropek. 913 Napisano 8 Listopad, 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopad, 2020 Składniki: 300 g herbatników kakaowych 150 g herbatników zwykłych 400 g mleka w proszku 200 g masła 250 ml mleka 2-3 łyżki cukru pudru kilka kropel ekstraktu waniliowego polewa czekoladowa: 50 g masła 4 łyżki mleka 4-5 łyżek cukru pudru 4 łyżki kakao 100 g białej czekolady Przygotowanie: 1. Mleko ugotować z esencją wanilii oraz cukrem pudrem. Miękkie masło utrzeć, dodać lekko przestudzone mleko, a następnie wsypać mleko w proszku. Całość zmiksować na gładką masę. 2. Na spodzie formy (o wym.24/24 cm) ułożyć warstwę herbatników kakaowych, przykryć połową kremu i herbatnikami zwykłymi. Na to rozsmarować resztę kremu i rozłożyć herbatniki kakaowe, po czym lekko docisnąć. 3. Składniki na polewę (masło, mleko, kakao i cukier puder ) zagotować i rozsmarować na cieście. Na wierzch (jeszcze ciepły) zetrzeć białą czekoladę. Ciasto wstawić do lodówki na min.2-3 ( a najlepiej na całą noc). Spoiler Smacznego! źródło:https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-milky-way-bez-pieczenia-2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi