Kropek. 913 Napisano 8 Listopad, 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopad, 2020 Składniki 1 szklanka brązowego ryżu-suchego 150 g szynki w kawałku 120 g sera żółtego w kawałku 1 mała papryka czerwona 1 puszka groszku 3 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu pikantnego Sól, pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Ryż ugotować do miękkości i na sypko ( przed gotowaniem surowy ryż przepłukać pod bieżącą wodą). Odcedzić i ostudzić. Przełożyć do miski. Ser i szynkę pokroić w kostkę średniej wielkość. 2. Dodać do ryżu. Paprykę umyć, pozbawić nasion i pokroić w małą kostkę. Groszek odcedzić, przepłukać pod bieżącą wodą i ponownie odcedzić. Dodać wraz z papryką do reszty składników. 3. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do miski dodać majonez, ketchup i całość wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę. Spoiler Smacznego! źródło:https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/prosta-salatka-ryzowa Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi