Skocz do zawartości

Ryba w sosie śmietanowo-czosnkowym z marchewką i koperkiem

 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

4 filety rybne w kostce
przyprawa do ryb
olej
1 średnia marchewka
1 ząbek czosnku
pieprz
sól
200 g śmietany 30%
1 łyżeczka koperku
olej
2 łyżki mąki

Przygotowanie:

 

1. Ryby rozmrozić, przyprawić przyprawą.

 

2. Obtoczyć w mące.

 

3. Obsmażyć na oleju.

 

4. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

 

5. Startą marchewkę podsmażyć chwilę na oleju.

 

6. Czosnek obrać, drobno posiekać.

 

7. Śmietankę połączyć z czosnkiem, koperkiem solą i pieprzem.

 

8. Ryby przełożyć na czystą patelnię, na każdej położyć po porcji usmażonej marchwi.

 

9. Polać przygotowanym sosem.

 

10. Gotować ok 15 min. na małym ogniu.

Spoiler

ryba-w-sosie-smietanowo-czosnkowym-z-mar

Smacznego!

źródło:https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ryba-w-sosie-smietanowo-czosnkowym-z-marchewka-i-koperkiem

  • Kufel piwa 1

12.png.45092f5f2612733f4a63d93d04e35668.png.ba4be6fcd68ab3f43a871cc3e32d88d3.png

 

 

 

 

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Udostępnij

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...