Kropek. 913 Napisano 6 Listopad, 2020 Udostępnij Napisano 6 Listopad, 2020 Składniki wiśnie 3 kg spirytus 95 % 1 litr cukier ok. 2 - 2,5 kg Przygotowanie: Wiśnie umyć, osączyć a następnie wydrylować. Wydrylowane wiśnie przełożyć do dużego słoja zalać spirytusem na 6 tygodni. Po tym czasie cały alkohol przelać do butelek , a wiśnie zasypać cukrem, ponownie odłożyć na kolejne 5 tygodni. Po tym czasie otrzymany sok łączymy z alkoholem z butelek i otrzymujemy super wiśniówkę (nalewkę wiśniową) na zimne, jesienne i zimowe wieczory. źrodło:https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/wisniowka-na-jesienne-i-zimowe-wieczory 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi