Skocz do zawartości

Wiśniówka na jesienne i zimowe wieczory

 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki

wiśnie 3 kg
spirytus 95 % 1 litr
cukier ok. 2 - 2,5 kg

 

Przygotowanie:

Wiśnie umyć, osączyć a następnie wydrylować.
Wydrylowane wiśnie przełożyć do dużego słoja zalać spirytusem na 6 tygodni.
Po tym czasie cały alkohol przelać do butelek , a wiśnie zasypać cukrem, ponownie odłożyć na kolejne 5 tygodni.
Po tym czasie otrzymany sok łączymy z alkoholem z butelek i otrzymujemy super wiśniówkę (nalewkę wiśniową) na zimne, jesienne i zimowe wieczory.

źrodło:https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/wisniowka-na-jesienne-i-zimowe-wieczory

  • Kieliszek wódki 1

12.png.45092f5f2612733f4a63d93d04e35668.png.ba4be6fcd68ab3f43a871cc3e32d88d3.png

 

 

 

 

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Udostępnij

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...