Gość dontpusz3k Napisano 17 Czerwiec, 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwiec, 2020 Siema, kupiłem sobie drugiego lapka bo pierwszego używam do szkoły i znowu mam problem z fps'ami, ustawiam sobie np 200 i gram na nich chwilę i nagle zaczynają spadać a później znowu się podnosić (jak widzę przeciwnika to już w ogóle jest masakra), niżej na filmie jest pokazane jak wchodzę na serwer i wystarczy oglądać co się z nimi dzieje (najlepiej widać jak wychodzę na longa), zrobiłem wszystko z poprzedniego poradnika (nawet usunąłem sterowniki i zainstalowałem na nowo) a problem dalej występuje. Gdy ustawiam sobie 80 fpsów to nadal spadają. Poprzedni poradnik Film Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinczyk 12 Napisano 17 Czerwiec, 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwiec, 2020 (edytowany) po 1 optymalizacja win 10 zrobiona ? wyłączone wszystkie urządzenia w tle po 2 msconfig ustawione all rdzenie ? po 3 tryb wysokiej wydajności na bateri ? po 4 wyłączone renederowanie ekranowe ? spróbuj "fps_max 101" i fps_override 1. cl_forceaim 5000 @ DontPush a i karta graficzna czy ustawiona na wysoka wydajność "amd-> czy ->nvidia" Edytował/a 17 Czerwiec, 2020 przez Cinczyk Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wąski TDW 3 010 Napisano 17 Czerwiec, 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwiec, 2020 Weź tego laptopa jako szkolnego, a szkolnego do grania. SOLVED Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dontpusz3k Napisano 17 Czerwiec, 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwiec, 2020 @CinczykOptymalizację zrobiłem już wcześniej, ustawione rdzenie, wydajność także i renderowanie wyłączone. Spadają ciągle. @CinczykKomend próbowałem, karta Intel(R) HD Graphics 3000 Nie potrzebuję boostu fps'ów tylko czegoś co je zatrzyma, komendy do cfg mam już od @ dejmanOOOO Zrobiłem to co zaproponowałeś i jest jeszcze gorzej xD @NicekovskyLaptop to Packard Bell Easynote LS11HR podkręcany. Dodany m.in. ram i zmieniony procesor z i3 na i5, temperatura w porządku @Nicekovsky Advanced mam standardowy bo wgrałem cfg od Wąskiego, tylko menu kupowania broni mam ustawione na stare @Nicekovsky Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinczyk 12 Napisano 17 Czerwiec, 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwiec, 2020 (edytowany) 4 godziny temu, DontPush napisał: @CinczykOptymalizację zrobiłem już wcześniej, ustawione rdzenie, wydajność także i renderowanie wyłączone. Spadają ciągle. Spróbuj te komendy może ci pomogą "fps_max 101" i fps_override 1. cl_forceaim 5000 a i karta graficzna amd czy nvidia ? @ DontPush może tak być że jak masz laptopa że cs 1.6 korzysta z karty zintegrowanej a nie z tej głównej i mogą występować lagi Powiem tak zagłębiłem się trochę w boost fps w cs 1.6 chociaż na codzień nie gram aleee Przeciągnij i upuść do C: \ Program Files \ Steam \ steamapps \ common \ Half-Life \ twoja-gra lub gdziekolwiek gra . Następnie zmień nazwę userconfig na po prostu userconfig.cfg. Gotowy. -->config wyłaczone wszystko tylko wgrać i się cieszyć gierką że są wyłączone wszystkie gówna -->link https://pastebin.com/T6vigZp0 po 2 komendy na steam które wyłączają te przedmioty które nie możesz zrobić ręcznie -nofbo -nojoy -noaafonts -nosync -nofbo (Wyłącza nową metodę renderowania. Drastycznie poprawia wydajność.) -nojoy (Mały wzrost wydajności. Wyłącza Joypady.) -noaafonts (powiedział Nuff.) -nosync (Wyłącza VSync.) Fps_max 999. fps_override 1.developer 1.gl_ansio 0, upewnij się, że ur vsync jest wyłączony i wyłączony ur czatu hud_saytext 0 @ DontPush jeżeli po tym ci nie będzie działać albo reinstal cs albo coś z komputerem jest nie tak. Edytował/a 17 Czerwiec, 2020 przez Cinczyk Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIP Download :o 445 Napisano 17 Czerwiec, 2020 VIP Udostępnij Napisano 17 Czerwiec, 2020 Wejdź w menadżer zadań i daj hl.exe priorytet wysoki, może pomoże 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Just1k 300 Napisano 17 Czerwiec, 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwiec, 2020 Dlaczego masz CSa jako grę w okienku? Widać na twoich screemach to, może problem jest w tym? Powinien być full screen normalnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dontpusz3k Napisano 17 Czerwiec, 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwiec, 2020 @Download :o Też nic :c @Just1k Od zawsze tak gram bo się przyzwyczaiłem, na full screenie to samo // @Misiu. ♥Wszystko off, zasilacz cały czas podłączony @ dejmanOOOONic nie dało, karta Intel(R) HD Graphics 3000 @ dejmanOOOOJak ogarnę lepszą kartę to będzie wszystko śmigać? /Dobra znalazłem już odpowiedź, dziękuję wszystkim za pomoc Można zamknąć @MinnieMousejakbym mógł Cię prosić o to Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejmanOOOO 0 Napisano 17 Czerwiec, 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwiec, 2020 jak mnie bawią spece typu "fps_max 101" ustaw rozdzielczość 4:3 np 640x480, jest mniej wymagająca niż taka, która jest opdalona w oknie. Po uruchomieniu csa do konsoli gl_picmip 2 (tekstury będą jak w minecraft) Podaj jaką masz kartę graficzną, możliwe że jest na tyle słaba, że nic z tym nie zrobisz @ DontPush imo nic nie zrobisz z zintegrowaną kartą Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zasłużony Misiu. ♥ 2 687 Napisano 17 Czerwiec, 2020 Zasłużony Udostępnij Napisano 17 Czerwiec, 2020 Antywirusy off, onedrive i inne gówna off Zasilanie podłączone? 22.11.2019 - START SERWERA 02.04.2020 - DD2 #2 TOP1 PL by @ Wąski TDW Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Administrator MinnieMouse 5 835 Napisano 17 Czerwiec, 2020 Junior Administrator Udostępnij Napisano 17 Czerwiec, 2020 Problem rozwiązany, na prośbę autora zamykam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi