Skocz do zawartości

[Kuchnia Kropka #2] Ryba po grecku

 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

s3UDG80.png

 

Witam dzisiaj pokaże wam przepis na Rybę po grecku.

 

Składniki:

Pół kilograma morskich ryb.

Duża cebula.

Duża Marchew.

Duża Pietruszka.

Kawałek selera.

Olej do smażenia.

Mały koncentrat pomidorowy.

Liść laurowy.

2 ziarnka ziela angielskiego.

2 łyżki octu.

Sól.

Pieprz.

 

Sposób przygotowania:

1. Ryby usmażyć na oleju, oddzielić od ości.

2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, po czym 5 min gotować w wodzie z octem, odcedzić.

3. Jarzyny utrzeć na tarce z dużymi oczkami, zalać wodą, dodać łyżeczkę oleju, przyprawy i dusić do miękkości.

4. Ryby, cebulę i warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym.

5. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Spoiler

f2f81d088b52-249baf4ad628-KW50%20DG%20ry

 

Przepis wzięty z "przepisy czytelników na lato" - Książka

8pyHjCJ.png

 

 

  • Kufel piwa 1
  • Kieliszek wódki 2

12.png.45092f5f2612733f4a63d93d04e35668.png.ba4be6fcd68ab3f43a871cc3e32d88d3.png

 

 

 

 

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Udostępnij

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...