Kropek. 911 Napisano 15 Maj, 2020 Udostępnij Napisano 15 Maj, 2020 Witam dzisiaj pokaże wam przepis na Rybę po grecku. Składniki: Pół kilograma morskich ryb. Duża cebula. Duża Marchew. Duża Pietruszka. Kawałek selera. Olej do smażenia. Mały koncentrat pomidorowy. Liść laurowy. 2 ziarnka ziela angielskiego. 2 łyżki octu. Sól. Pieprz. Sposób przygotowania: 1. Ryby usmażyć na oleju, oddzielić od ości. 2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, po czym 5 min gotować w wodzie z octem, odcedzić. 3. Jarzyny utrzeć na tarce z dużymi oczkami, zalać wodą, dodać łyżeczkę oleju, przyprawy i dusić do miękkości. 4. Ryby, cebulę i warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym. 5. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Spoiler Przepis wzięty z "przepisy czytelników na lato" - Książka 1 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi