Wiro 47 Napisano 5 Kwiecień, 2020 Udostępnij Napisano 5 Kwiecień, 2020 Siemka jako iz z nudy nie miałem co robić postanowiłem pobawić się w dizajnowanie strony i chciał bym zobaczyć odzew czy się podoba jeżeli tak to mogę się postarać i dokończyć do końca póki co jest w takiej formie wszystko jest robione od zera czekam na komentarze (: Przez MinnieMouse, 7 Kwiecień, 2020 W związku z tym, że jest to pojedyncza praca, przenoszę temat do działu Grafika Ogólna. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4yFa 90 Napisano 5 Kwiecień, 2020 Udostępnij Napisano 5 Kwiecień, 2020 Jak na moje oko jest spoczko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfghjk 608 Napisano 5 Kwiecień, 2020 Udostępnij Napisano 5 Kwiecień, 2020 Wydaje mi się, że te grafiki są wklejone z tej strony https://wall.alphacoders.com/by_sub_category.php?id=221363&name=Counter-Strike%3A+Global+Offensive+Tapety&lang=Polish i dodałeś jakieś pojedyncze efekty i poszerzyłeś grafiki? Nie podoba mi się to. Zrób coś własnego. 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiro 47 Napisano 5 Kwiecień, 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwiecień, 2020 @ KEIMaN aKa §hootinG. XD co ty myślisz ze jak się robi stronę to co rysuje się ją na tablecie graficznym jasne ze bierze się grafiki z internetu robi się heardery i buttony na tym polega dizajnowanie str a jak się ma teamplate to już w ogóle zmienia się kolor i napisy a to nie jest template jest jest tu dużo efektów belek i zmian jak wykonasz takie coś sam od zera z takim samym efektem dopiero możesz mi napisać ze coś jest kopiuj wklej proponuje poczytać o dizajnowaniu stron a następnie pisać coś typu ze coś jest wklejone. może ci się coś nie podobać ale na pewno nie możesz mi zazucic kopiuj wklej 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacislavek 35 Napisano 6 Kwiecień, 2020 Udostępnij Napisano 6 Kwiecień, 2020 Dnia 5.04.2020 o 19:50, Wiro napisał: jasne ze bierze się grafiki z internetu robi się heardery i buttony na tym polega dizajnowanie Designowanie strony polega na stworzeniu czegoś z niczego. Na początku jest przed tobą biała strona w Photoshopie lub innym tego typu programie. Jako designer musisz wszystko rozplanować i wypisać dokładnie w pikselach wymiary poszczególnych elementów, od navbara (paska nawigacji) po footer. Potem przesłać plik do zespołu zajmującym się przekładaniem designu na kod i nadzorować żeby wszystko było zgodnie z projektem. Cytat Ideal Website Load Time – 2 to 5 seconds. However, each second beyond 2 seconds results in greater bounce rates. In fact, 40% of polled internet users report abandoning a site if it takes longer than 3 seconds to load. Moreover, 47% of users expect desktop sites to load in 2 seconds or less. Musisz ograniczać swoje pomysły na rzecz optymalizacji strony - używać zdjęć w niższej jakości, korzystać z bibliotek ikon, co często się wiąże z kupnem licencji, ponieważ bibliotekę trzeba w całości pobrać i wrzucić na serwer hostujący stronę. Często również kupuje się zdjęcia z portali jaki Shutterstock tylko po to, by strony twojego klienta nie można było posądzić o kopiowanie czegokolwiek z internetu. Posiadając licencję do zdjęcia - jest ono tam legalnie. Dnia 5.04.2020 o 19:50, Wiro napisał: jak się ma teamplate to już w ogóle zmienia się kolor i napisy a to nie jest template jest jest tu dużo efektów belek i zmian Korzystanie z template'ów i nazywanie siebie designerem stron internetowych to chyba żart i przede wszystkim brak oryginalności. Nie chodzi o to, żeby strona miała miliony efektów urywających dupę, była kreatywna i szokująca. Może być prosta i podobna do innych będąc jednocześnie oryginalną. To co przedstawiłeś w swoich pracach, od pierwszego spojrzenia nachodzi mnie pytanie. Czego to jest design? Jest lista serwerów a pod nią randomowe grafiki broni z gry, co miałeś na celu zamieszczając to tutaj. Pomijając to wszystko i tak chyba najbardziej bawi mnie ten ogromny napis. Boisz się że ktoś z forum ci ukradnie ten wspaniały obrazek? 1 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wąski TDW 2 987 Napisano 6 Kwiecień, 2020 Udostępnij Napisano 6 Kwiecień, 2020 Te bordery, plis Szczerze to nie korzystałbym z tego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiro 47 Napisano 7 Kwiecień, 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwiecień, 2020 (edytowany) jak już napisałem nie zajmuje się robieniem str jest to moje pierwsze podejście dziękuje za celne uwagi ps. bardzo się boje ze ktoś użyje ten piękny (obrazek) dlatego jest ten watermark (: Edytował/a 7 Kwiecień, 2020 przez Wiro Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi