Skocz do zawartości

[Galeria] NORBI

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak na początek mam nadzieje ze był to żart na prima aprilis a jeśli nie to powiem tak prace są bardzo słabe rozpikselowane, czcionka która dobierasz to chyba arial proponuje ci zacząć oglądać poradniki i robić dane rzeczy w danym rozmiarze chodzi mi o to ze avatary robisz w rozdzielczości 200x200 sygnaturki 500x200 itp musisz sobie to wszystko jakoś poukładać co robisz po kolei najpierw dajesz tło potem szukasz Renderu jeżeli tak owy ci potrzebny jak masz jakieś pytania typu jak coś wyciąć itp jakie czcionki dobierać to pisz i nie odbieraj tego jako atak jak napisałem o prima aprilis ale wydaje mi się że lepsza konstruktywna krytyka niż miał bym ci napisać WOW ale super prace bo niestety tak nie jest prace na miarę 2010 roku i jeżeli masz zamiar bawić się w grafikę to proponuje przerzucenie się na PS- PhotoShopa oczywiście napisałem to w dużym skrócie co robisz źle ale podsumowując wszystko jest do poprawy kolory które łączysz nie pasują do siebie czcionki tla etc mam nadzieje ze ten komentarz pomoże ci troszkę zrozumieć co robisz źle  

• Kufel piwa 1
  • Kieliszek wódki 1
  • Szklanka lemoniady 1

Wiro-designer.gif

Pierwsza grafika ciut niewyraźna, jakby rozciągnięta. Gdyby ją zmniejszyć zachowując proporcje to by się wyostrzyło.

Grafika powyżej jest całkiem spoko... ale o jakim praktycznym zastosowaniu jej myślałeś podczas pracy? 

• Kufel piwa 1

4LyrfsY.png

Od razu zaznaczam, że moja wypowiedź nie jest krytyką tylko obiektywną oceną. Póki co musisz dużo popracować, najważniejsze to naucz się renderingu, jest to stosunkowo proste, a prace staną się dużo bardziej estetyczne, bez zbędnych elementów tła. Na youtube jest masę poradników na ten temat. Pomijając pikseloze, bo widać że przy ostatnich pracach jest to nieco poprawione. Jeżeli łączysz kilka obrazów to staraj się "zlewać" je ze sobą lub oddzielić estetyczną ramką oraz najlepiej żeby były one proporcjonalne w stosunku do siebie, a nie rozmieszczone w obojętnym miejscu. Tak samo logo, jak chcesz żeby było na środku to użyj prowadnic, żeby wycentrować, ponieważ to strasznie rzuca się w oczy. Przy ostatnim obrazku niepotrzebne czarne tło, a ramka troszkę za gruba. Pracuj, a na pewno coś z tego będzie. 

• Kufel piwa 3
  • Lampka wina 1

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Udostępnij

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...