Skocz do zawartości

To co rude koty lubią najbardziej

 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Smażony makaron ryżowy z polędwiczka wieprzową i warzywami chińskimi.

Składniki:

*olej

*cebula (pół dużej)

*czosnek (1 duży ząbek)

*mięsko (w moim przypadku 400g polędwiczki wieprzowej, ale można dać inne wedlug uznania)

*mieszanka warzyw chińskich

* makaron ryżowy (300g)

*sos sojowy

*sos ostrygowy

*sól

*pieprz 

*cukier

 

Przygotowanie: 

1. Na rozgrzany olej dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Całość smażyć, aż cebula się zeszkli.

2. W międzyczasie przygotować makaron według instrukcji na opakowaniu.

3. Mięsko pokroić w cienkie plastry, albo kostkę, albo jak wam wygodnie ;p, doprawić solą i pieprzem, oraz dodać sosu sojowego (tak na oko). Dodać do cebuli i czosnku i smażyć aż mięso będzie miękkie i soczyste. Zdjąć z patelni na talerz.

4. Na patelnię dać trochę oleju, dodać mieszankę warzyw i sos sojowy (na oko), sól i pieprz. Smażyć aż warzywa zmiękną, a następnie zdjąć z patelni na talerz. 

5. W misce wymieszać 3 potężne łyżki sosu ostrygowego z trzema łyżkami sosu sojowego i płaską łyżką cukru. Dokładnie wymieszać.

6. Na patelnię przełożyć przygotowany wcześniej makaron i zalewamy sosikiem z miski. Dokładnie wymieszać i smażyć około dwóch minut.

7. Dodajać mięso i warzywa. Wymieszać wszystko ze sobą i smażyć około dwóch minut. 

 

Smacznego! 

Dziki kot ?!

 

 

 

IMG_20200310_230532.jpg

  • Kufel piwa 3
Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Udostępnij

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...