Garfield. 7 Napisano 10 Marzec, 2020 Udostępnij Napisano 10 Marzec, 2020 Smażony makaron ryżowy z polędwiczka wieprzową i warzywami chińskimi. Składniki: *olej *cebula (pół dużej) *czosnek (1 duży ząbek) *mięsko (w moim przypadku 400g polędwiczki wieprzowej, ale można dać inne wedlug uznania) *mieszanka warzyw chińskich * makaron ryżowy (300g) *sos sojowy *sos ostrygowy *sól *pieprz *cukier Przygotowanie: 1. Na rozgrzany olej dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Całość smażyć, aż cebula się zeszkli. 2. W międzyczasie przygotować makaron według instrukcji na opakowaniu. 3. Mięsko pokroić w cienkie plastry, albo kostkę, albo jak wam wygodnie ;p, doprawić solą i pieprzem, oraz dodać sosu sojowego (tak na oko). Dodać do cebuli i czosnku i smażyć aż mięso będzie miękkie i soczyste. Zdjąć z patelni na talerz. 4. Na patelnię dać trochę oleju, dodać mieszankę warzyw i sos sojowy (na oko), sól i pieprz. Smażyć aż warzywa zmiękną, a następnie zdjąć z patelni na talerz. 5. W misce wymieszać 3 potężne łyżki sosu ostrygowego z trzema łyżkami sosu sojowego i płaską łyżką cukru. Dokładnie wymieszać. 6. Na patelnię przełożyć przygotowany wcześniej makaron i zalewamy sosikiem z miski. Dokładnie wymieszać i smażyć około dwóch minut. 7. Dodajać mięso i warzywa. Wymieszać wszystko ze sobą i smażyć około dwóch minut. Smacznego! Dziki kot ?! 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZrobieCiNalesniki:) 1 048 Napisano 11 Marzec, 2020 Udostępnij Napisano 11 Marzec, 2020 Mniam 1 Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler jd123 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolzu 201 Napisano 11 Marzec, 2020 Udostępnij Napisano 11 Marzec, 2020 Zostaw mi trochę 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi