Szarlotka : > 384 Napisano 4 Luty Udostępnij Napisano 4 Luty ZUPA NA OSTRO SKŁADNIKI; ( 3 PORCJĘ) - 400G mielonego mięsa wołowego/drobiowego -1/2 papryki czarwonej, zielonej, żółtej. Pokrojona w drobna kostkę -1 papryczka jalapeno ( bez nasion) -1 puszka czarownej fasoli -mała puszka kukurydzy 170g -1 mała cebula Pokrojona w piórka -3-4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego lub pomidory w puszce -1/2 ząbki w czosnku - pół łyżeczki kminu rzymskiego - pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku -1-2 łyżki oliwy -sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE; Cebulę kroimy w Piórka i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną zielono żółto i papryczkę jalapeno. Zalewamy bulionem z warzyw dodajemy koncentrat pomidorowy lub podsmażone wcześniej pomidory z puszki, paprykę, kukurydzę, fasolę. W trakcie gotowania, podsmażamy na patelni mięso mielone z dodatkiem odrobiny przypraw. Pamiętam, aby wcześniej na patelni podsmażyć wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy przyprawy: paprykę, pieprz i odrobinę soli. Jak Nam mięso lekko się zarumieni przerzucamy do gotującej się zupy i całość przygotowujemy przez mniej więcej 20 minut. Całość można doprawić suszona lub świeża kolendrą. 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh3lma 623 Napisano 4 Luty Udostępnij Napisano 4 Luty o kurde wygląda smakowicie 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyDarkness 166 Napisano 4 Luty Udostępnij Napisano 4 Luty Wygląda bardzo smakowicie, łatwe do zrobienia ale niestety nie korzystam bo jestem uczulony na paprykę :/ 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi