Skocz do zawartości

Zupa na ostro

 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ZUPA NA OSTRO 

 

SKŁADNIKI; ( 3 PORCJĘ)

- 400G mielonego mięsa wołowego/drobiowego 

-1/2 papryki czarwonej, zielonej, żółtej. Pokrojona w drobna kostkę 

-1 papryczka jalapeno ( bez nasion)

-1 puszka czarownej fasoli 

-mała puszka kukurydzy 170g

-1 mała cebula  Pokrojona w piórka 

-3-4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego lub pomidory w puszce 

-1/2 ząbki w czosnku 

- pół łyżeczki kminu rzymskiego 

- pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku 

-1-2 łyżki oliwy

-sól, pieprz do smaku 

 

 

PRZYGOTOWANIE;

 

Cebulę kroimy w Piórka i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną zielono żółto i papryczkę jalapeno.

 

Zalewamy bulionem z warzyw dodajemy koncentrat pomidorowy lub podsmażone wcześniej pomidory z puszki, paprykę, kukurydzę, fasolę.

 

W trakcie gotowania, podsmażamy na patelni mięso mielone z dodatkiem odrobiny przypraw.

 

Pamiętam, aby wcześniej na patelni podsmażyć wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku.

 

Dodajemy przyprawy: paprykę, pieprz i odrobinę soli. Jak Nam mięso lekko się zarumieni przerzucamy do gotującej się zupy i całość przygotowujemy przez mniej więcej 20 minut.

 

Całość można doprawić suszona lub świeża kolendrą.

 

 

3325A754-A4C7-48E4-9EFA-9DF6D6ACC4F5.jpeg

  • Kufel piwa 4
Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
 Udostępnij

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...