pvvtkvv 1 827 Napisano 9 Luty, 2021 Udostępnij Napisano 9 Luty, 2021 Naleśniki konopne! Z mąką konopną i łuskanymi nasionkami konopnymi Przepis jak na tradycyjne naleśniki lecz zmiana była w proporcjach mąki Dałam 3/4 mąki pszennej i 1/4 mąki konopnej Dorzuciłam 2 łyżeczki łuskanych nasion konopnych i otrzymałam pełnowartościowe, pyszne naleśniki. Podałam je z serem gouda z czosnkiem niedźwiedzim. Naleśniki można przyrządzić wedle uznania - na słono i na słodko ? DLACZEGO MĄKA KONOPNA? NA CO TO KOMU POTRZEBNE? Jest produktem bezglutenowym i bogatym w liczne substancje odżywcze, w tym bardzo dużą zawartość błonnika pokarmowego, białka oraz kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Dodatkowo zawiera witaminy z grupy B i E oraz liczne minerały. Jej wspaniały skład sprawia, że nadaje się idealnie dla osób uprawiających sport, trzymających dietę, z alergiami pokarmowymi oraz z nietolerancją glutenu. Białko konopne zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, czyli takie, których nie jesteśmy w stanie sami wytworzyć. Jest idealną alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. *zdjęcia i filmy mojego autorstwa* VID_31250217_110706_542.mp4 4 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZrobieCiNalesniki:) 1 052 Napisano 10 Luty, 2021 Udostępnij Napisano 10 Luty, 2021 O kurcze. Może kiedyś zrobię 2 Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler jd123 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krejzol 151 Napisano 10 Luty, 2021 Udostępnij Napisano 10 Luty, 2021 jak to tosty 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sprint 374 Napisano 10 Luty, 2021 Udostępnij Napisano 10 Luty, 2021 bez kitu @Krejzol 2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HBS. 236 Napisano 10 Luty, 2021 Udostępnij Napisano 10 Luty, 2021 Chyba ten przepis podsunął @ ZrobieCiNalesniki:) a tak to sobie zrobię. Dzięki za śniadonko/obiadek @pvvtkvv. 1 Kontakt ze mną FaceBook SteaM Discord: Smutny.🥀#3493 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi