Kashperek 29 Napisano 15 Styczeń, 2021 Udostępnij Napisano 15 Styczeń, 2021 Witam. Składam propozycję stworzenia rankingu punktowego. Aktualnie komendy top oraz toptime prezentują wręcz identyczną statystykę, która świadczy nie tyle o umiejętności gracza, co czasie spędzonym na serwerze. Mam tu na myśli system ELO tzn. jeżeli gracz A posiadający większą ilość punktów ELO od gracza B go zabije otrzymuje mniejszą ilość punktów, a jeżeli gracz B zabije gracza A posiadającego więcej punktów otrzymuje ich więcej. Tak samo z traceniem punktów, jeżeli gracz A posiadający więcej punktów zostanie zabity przez gracza B posiadającego tych punktów mniej traci ich więcej niż straciłby gracz B. Mam nadzieję, że jako-tako każdy wie co mam na myśli. Aktualny system rankingowy nie bierze pod uwagę topki jako graczy z największymi umiejętnościami, a jedynie czas poświęcony na grę. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Youmuus 942 Napisano 19 Styczeń, 2021 Udostępnij Napisano 19 Styczeń, 2021 Sęk jest w tym, że gracze nie lubią, kiedy tracą zbyt dużo punktów. Po prostu irytuje ludzi to jak jakiś nowy gracz zabije ich kilka razy a potem są stratni bo ze względu na swoją wysoką pozycję w rankingu zyskują mało punktów za zabójstwo. Jakiś czas temu podobny ranking był na serwerze Only Mirage i nie przyniosło to zadowolenia od strony graczy. 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Youmuus 942 Napisano 19 Styczeń, 2021 Udostępnij Napisano 19 Styczeń, 2021 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi