Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki...
Szukaj wyników w...

Lazarus!

Junior Administrator
  • Postów:

    11
  • Wpisy

    121
  • Rejestracja:

  • Ostatnio:

  • Online na forum

    1h 53m 35s

Alkohol

25

3 obserwujących

O Lazarus!

Ostatnio na profilu byli

154 wyświetleń profilu
  1. Wiadomość wygenerowana automatycznie. Temat został zamknięty przez moderatora. Powód: Gotowe. Jeśli nie zgadzasz się z tą akcją, zgłoś ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie. Z pozdrowieniami Ekipa PoGrywamy.pl
  2. Edycja [#1] REGULAMIN GŁOSOWANIA: 1. Tylko osoby posiadające konto na forum dłużej niż 1 miesiąc mogą wziąć udział w głosowaniu. 2. Każdy może głosować tylko na jedną osobę z danego stanowiska. 3. Zakaz głosowania na siebie. 4. Posty nie na temat będą nagradzane warnem. 5. Można pozostawić maksymalnie 3 puste pola. 6. Jeśli dojdzie do sytuacji, że będziesz namawiał/a inne osoby do głosowania na siebie, zostaniesz wykluczony/a z głosowania. 7. Zakaz kopiowania głosów innych użytkowników. 8. Nicki podajemy w taki sposób: @Nick . 9. Edytować swoje głosy można tylko i wyłącznie w ciągu 30 min od napisania posta. 10. Złamanie któregoś z powyższych pkt skutkuje wykluczeniem z głosowania. Najlepszy Administrator (dlaczego?): Najlepszy Admin Serwera (dlaczego?): Najgorszy Admin Serwera (dlaczego?): Najlepszy Właściciel/Opiekun: Najlepszy Moderator: Najlepszy AntyCheat: Grafik miesiąca: Redaktor miesiąca: Admin TS3 miesiąca: Typer miesiąca: Gracz miesiąca: Serwer miesiąca: Najsurowsza osoba na forum: Osoba, która zrobiła największy postęp: Pomocnik miesiąca: Najbardziej pracowita osoba: Nierób miesiąca: Podrywacz miesiąca: Dziewczyna miesiąca: Największy no life na forum: Największy no life na TS3: Najbardziej rozgadana osoba: Najbardziej pomysłowa osoba: Najzabawniejsza osoba: Użytkownik forum miesiąca: Największy spamer na forum: Największy spamer na Chatbox: Największa fajtłapa forum: Najdziwniejsza osoba: Osoba, która zaskoczyła Cię najbardziej pozytywnie (dlaczego?): Osoba, która zaskoczyła Cię najbardziej negatywnie (dlaczego?): Głosowanie trwa do: 07.12.2019 r. Ogłoszenie wyników: 08.12.2019 r.
  3. Siema Miło będzie jak napiszesz coś więcej o sobie. Do tego czasu, zapraszam na serwery i TS
  4. Lazarus!

    [Q&A #1] Miętowa

    [P] Kiedy start następnego szkolenia z GIMPa? Kappa [P] Żelki zjedzone? [P] Co wybierasz: 666,000 zł, czy 690,000?
  5. Lazarus!

    Przysmak Sobka

    Zrobię to jutro, bo brakuje mi tylko boczku z Biedry
  6. Moją Nibylandią mogłaby byś Skurwoala.. Achh, słońce, piasek, ciepłe wygazowane piwo i do tego średnia hawajska
  7. Lazarus!

    Regulamin Q&A

    § Regulamin Q&A § 1. Wszelkie pytania poprzedzamy prefiksem [P], a odpowiedzi [O]. 2. Każdy użytkownik może zadać maksymalnie 10 pytań. 3. Jeśli chcemy dodać więcej pytań (max 10), nie piszemy następnego postu - używamy opcji edytuj. 4. Użytkownik ma możliwość zadawania pytań dotyczących tylko nominowanej osoby. 5. Nowa seria pytań rozpoczyna się w sobotę. 6. Koniec zadawania pytań ustala się na piątek. Osoba nominowana ma czas na udzielenie odpowiedzi do soboty. 7. Osoba nominowana w Q&A wyznacza kolejną osobę po udzieleniu odpowiedzi na wszystkie pytania [Nominuję do następnego Q&A..]. W przypadku braku decyzji lub nieudzieleniu odpowiedzi na pytania, następną osobę wybiera Redaktor. 8. Nominowany użytkownik ma prawo do nie udzielenia odpowiedzi na zadane pytanie jeśli uzna, że będzie ono naruszało jego prywatność. 9. Jeżeli wyznaczona osoba nie udzieli zgody do nominacji, może przekazać ją innemu użytkownikowi. Wcześniej należy powiadomić Redaktora prowadzącego Q&A. 10. Treści naruszające Regulamin Forum będą usuwane, a ich Autor odpowiednio ukarany. 11. Wszelkie inne kwestie rozstrzyga Redaktor prowadzący Q&A.
  8. LASAGNE BOLOGNESE W dzisiejszym wydaniu - Lasagne Bolognese, coś czego z mojej strony nie mogło zabraknąć Przepis sprawdzony, wielokrotnie używamy. Nagrodzony okrzykami "O, tak!", "Niesamowite!" oraz "Wow, jaki wielki.. kawałek!" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zależnie od naczynia żaroodpornego, można uzyskać od 4 do 8 kawałków. Po wszystkim zostaje jeszcze trochę sosu bolońskiego na drugi dzień. Zachęcam do czytania, gotowania i smakowania! SKŁADNIKI: 16 płatów lasagne - 2 opakowania starczą na 3 lasagne 150 g tartego parmezanu - można użyć drobno startego żółtego sera, ale trzeba przykryć folią aluminiową po 15 minutach w piekarniku SOS BOLOŃSKI: 5 łyżek oliwy 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 1 marchewka 200 g boczku wędzonego lub gotowanego 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1 szklanka białego lub czerwonego wina 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka gorącego bulionu 400 g passaty pomidorowej - czyli przecier z pomidorów, dostępny w sklepie na literę L sól i świeżo mielony pieprz SOS BESZAMELOWY: 4 łyżki masła 3 łyżki mąki 600 ml mleka sól szczypta gałki muszkatołowej (!) PRZYGOTOWANIE: 1. Sos boloński (SB1): Do wysokiego garnka wlewamy oliwę, posiekaną cebulę, marchew, łodygi selera naciowego (polecam blender) i podsmażamy na średnim ogniu. Następnie przesuwamy warzywa i dodajemy pokrojony boczek, również podsmażając 2 minuty mieszając co około 30 sekund. Mieszamy składniki, przesuwamy i dodajemy mięso mielone. Ciągle mieszamy do uzyskania przez mięso brązowego koloru. Dodajemy szklankę czerwonego wina i gotujemy do max. 5 minut. Tutaj polecam wino wytrawne lub półsłodkie z półki cenowej >15 zł (warto). Kolejnym krokiem jest wymieszanie koncentratu pomidorowego z gorącym bulionem. Można użyć gotowego z rosołu lub wymieszać wodę z kostką rosołową. Gdy wszystko zacznie się lekko gotować, wlewamy passatę pomidorową. Doprawiamy solą i pieprzem, ilość według uznania. Gotujemy cały sos na małym ogniu przez 2h, aby zredukowała się woda. Mieszamy co 15 minut. Zależy nam na uzyskaniu gęstego sosu z dodatkami. 2. Sos beszamelowy (SB2): W średnim garnku na małym ogniu roztapiamy masło, dodajemy mąkę. Małymi partiami dodajemy mleko i każdorazowo mieszamy przy pomocy trzepaczki. Następnie przyprawiamy solą i gałką muszkatołową. Na koniec całość mieszamy w blenderze w celu pozbycia się grudek i nadania puszystej konsystencji. 3. Ostatnie szlify: Na spód wylewamy trochę SB2, na to płaty makaronu (PM), później SB1, a na koniec posypujemy tartym parmezanem (P). Schemat patrząc od dołu: SB2-PM-SB1-SB2-PM-SB1-SB2-PM-SB1-SB2-P. ▼▼▼▼▼ Przepis może wydawać się skomplikowany, ale po przygotowaniu składników i trzymaniu się przepisu, możecie być pewni sukcesu. Powodzenia i smacznego! ( ͡° ͜ʖ ͡°) L!
  9. Listopad dawno zawitał, a z nim promocje w Lidlu na świąteczny asortyment. Klasyka nie mogło zabraknąć
×